Julkinen maksuhäiriö on aina vakava uhka yrityksen toiminnalle

Mikäli yritykselle on tullut julkinen maksuhäiriö, merkitsee se vääjäämättä häiriöitä yrityksen toimintaan.  Mitä siinä tilanteessa sitten pitäisi tehdä?
Maksuhäiriö ei sinällään tarkoita välitöntä vaaraa yrityksen toiminnan jatkumiselle, mutta hoitamattomana tilanne valitettavan usein kärjistyy ja eskaloituu, ja erityisestikin, mikäli yrityksen johdon taholta ole näkyvissä ulospäin selvää reagointia tilanteeseen.
Siksi ensimmäinen yritysjohdon toimenpide onkin ottaa asia käsittelyyn esimerkiksi yritysten talouden vakauttamiseen ja yritysten talousongelmiin erikoistuneen yrityksen kanssa.
Usein jo asiantuntijan tekemän Tilannekartoituksen avulla voidaan jo nähdä tilanne uudessa valossa.  Keinovalikoima voi olla esimerkiksi Vapaaehtoinen sopimusratkaisu velkojien kanssa asiantuntijan ohjauksessa tai koko yrityksen taloustilanteen vakauttavan Yrityssaneerauksen avulla.

Edellä mainittuihin toimiin voidaan lähtökohtaisesti liittää lisäksi myös jokin rahoitusratkaisu. jossa uuteen velkaan voidaan soveltaa uuden velan Etuoikeussuojaa, minkä tarkoituksena helpottaa esimerkiksi jatkuviin toimituksiin liittyvien limiittien saamista.

FaktaYrityssaneeraus on yritykselle erinomainen mahdollisuus korjata koko taloutensa pysyvästi!

Vakautuksella tarkoitetaan mm. yrityksen kaikkien velkojen rauhoittamista, perimistoimien sekä viivästyskorkojen ja Perintäkulujen pysähtymistä. Lisäksi voidaan suojata yritykselle tärkeät Sopimukset ja Luvat irtisanomiselta.

Saneerausmenettelyn käynnistämisen jälkeen yritykselle jää jatkossa 6–12 kuukauden aikana tuleva liikevaihto käytettäväksi (Käyttöpääomavaikutus) tänä aikana syntyvien Uusien velkojen ja kulujen maksamista varten.

Lisäksi tervehdytettävän yrityksen vakuudetonta Velkamäärää Voidaan Alentaa Pysyvästi verovapaalla leikkauksella, millä yleensä on merkittävä taloutta pitkälle tukeva vaikutus.

Toimi nopeasti, jos yrityksessäsi on alla mainittuja vakavia oireita.
Jokainen päivä syö yritykseltäsi rahaa ja tervehdyttämisen onnistumismahdollisuuksia!

Seuraavissa tapauksissa yrityksen tilanteen selvittäminen viipymättä Tilannekartoituksessa on välttämätöntä, mikäli yksikin alla oleva edellytys täyttyy:

  • Yritykselle on erääntyneitä veroja yli 6 kuukauden ajalta
  • Yritys ei ole kyennyt eikä kykene enää suoriutumaan eräpäivinä veloistaan ja menoistaan
  • Yritys maksaa jatkuvasti viivästys-, korko- ja perintäkuluja
  • Yritykseen kohdistuu uhkaavia perimistoimia velkojien ja esim. ulosottoviranomaisen taholta
  • Yrityksen toiminnassa tärkeä viranomaislupa on erääntyneen velan vuoksi välittömässä irtisanomisvaarassa
  • Uhkana on, että velkojien perimistoimet voivat käydä yritykselle ylivoimaiseksi hoitaa

Kriisistä selvinneiden motto: ”Älä viivyttele, tee nopea päätös kohti ratkaisua!”

Yritysfakta auttaa, ota yhteyttä!

Tarvitsetko apua tai onko Sinulla kysyttävää? Täytä alla oleva lomake ja otamme Sinuun yhteyttä.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.