Blogi

Ulosotto vie yrityksen rahat! – tilanne voidaan korjata – ota yhteys Yritysfaktan asiantuntijaan

2020-12-31 | Blogi

”ON LÄHES MAHDOTONTA MAKSAA UUSIA VEROJA JA MUITA LASKUJA, KUN KAIKKI RAHAT MENEE VANHOJEN VELKOJEN MAKSUUN”

Nyt riittävän pitkä velkojen perinnän rauhoitustila korkeiden perimiskulujen lakkaaminen on mahdollista.

Valitettavasti tämä on liian monen ulosottovelallisen arkea silloin, kun yritys on joutunut pahaan velkakierteeseen.  Ensinnäkin, kun velka siirtyy ulosottoon, tulevat mukaan korkeat perimiskulut ja viivästyskorot. Lisäksi yrityksen ongelmat heijastuvat ikävällä tavalla myös yrittäjän henkilökohtaiselle puolelle, varsinkin kun yrityksestä ei enää riitä varoja yrittäjän oman palkan maksuun. Moni yrittäjä sinnitteleekin tässä tilanteessa aivan liian pitkään, velkaantuu ja menettää vähitellen henkilökohtaista omaisuuttaan ja jopa vakituisen asuntonsa. Monesti ennen kuin yrittäjä havahtuu hakemaan apua, saattaa ulosotto olla vienyt jo esimerkiksi yrityksen auton tai ilman ennakkovaroitusta tyhjentänyt jopa yrityksen pankkitilit.

Onko tällaisessa tilanteessa sitten enää mitään tehtävissä, ulosottohan perustuu lakiin?

”Kyllä ulosoton perimistoimet on mahdollista pysäyttää, samoin kuin korkeiden perimiskulujen ja viivekorkojen kertyminen Yritysfaktan palvelujen avulla kiireellisissä tapauksissa jopa viikossa” – toteaa Yritysfaktan toimitusjohtaja Mikko Tusa.  Tähän pääsy edellyttää vain yhteyden ottamista meihin, minkä jälkeen voidaan jo vaikkapa saman päivän aikana suorittaa aluksi maksuton kartoitus ja tämän jälkeen, mikäli halutaan, käynnistää ongelmayrityksen talouden vakauttaminen – jatkaa Tusa.


Miten pitkän rauhoitustilan yritys voi sitten saada?

Periaatteessa yritys voi saada nykyisille veloilleen aluksi 6 – 12 kuukauden mittaisen kaikkien velkojen rauhoitustilan ja tämän jälkeen maksuaikaa tarvittaessa jopa vuosia, joissain tapauksissa jopa täysin korottomana.  Lopullisessa myöhemmin alkavassa maksuohjelmassa velkojen määrää voidaan myös leikata jopa puolet alkuperäisistä määristään.


Suostuvatko sitten velkojat edellä mainittuihin järjestelyihin?

Mikäli Yritysfaktan avulla päädytään esimerkiksi saneeraukseen (Yksinkertaistettu tai Normaali yrityssaneeraus), ei lopullisen maksuohjelman vahvistaminen käräjäoikeudessa edellytä kaikkien velkojen suostumusta.

Ota yhteys ja pyydä maksuttomia neuvoja 010 328 4811 / yritysfakta@yritysfakta.fi

Yritysfakta auttaa, ota yhteyttä!

Tarvitsetko apua tai onko Sinulla kysyttävää? Täytä alla oleva lomake ja otamme Sinuun yhteyttä.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.