Blogi

Ulosoton uhka voidaan pysäyttää

2015-02-23 | Blogi

Ulosotto uhkaa? Ulosmittaus ja takaisinotto voidaan vielä välttää

Yrityksesi maksuvalmius ei ole enää kunnossa tilanteessa, jossa joudutaan jatkuvasti lykkäämään laskujen maksua alkuperäisestä eräpäivästä tai kun maksujen ohella huomaat maksavasi jatkuvasti viivästyskorkoja, veron korotuksia ym. perimiskuluja.

Jos yritys ei enää kykene suoriutumaan velvoitteestaan ja velkojat hakea myös ulosottoperusteen (velkomustuomio) perinnälleen. Tällaisissa tilanteissa ulosotto pyrkii täyttämään laiminlyödyn velvoitteen pakkokeinoin.

Ulosmittaus voidaan usein vakautuksen avulla virallisesti estää. Tämä edellyttää kuitenkin nopeita toimia. Ulosotto ja esineiden takaisinotto ovat konkurssiuhkaisen maksukehotuksen ohella tyypillisimpiä perimistoimia.

Jatkuvat ulosoton maksukehotukset ja leasing- tai osamaksuesineiden takaisinottouhka sekä erääntyneiden velkojen ulosmittausuhka ovat hälytyskelloja, joiden soidessa yrityksesi tulisi välittömästi hakeutua yritystalouden vakautuksen pariin. Vakautus rauhoittaa velkojesi ulosmittausuhan sekä esineiden takaisinottouhan, jolloin niitä ei voida enää rauhoitusaikana takaisinottaa tai tilittää.

Vakautuksen vaihtoehdot ovat: Sopimusjärjestely, kevennetty yrityssaneeraus tai normaali yrityssaneeraus.

Torju ulosmittaus ja takaisinotto ajoissa ja ota yhteyttä asiantuntijaamme.

Neuvontapalvelu 010 328 4811

Yritysfakta auttaa, ota yhteyttä!

Tarvitsetko apua tai onko Sinulla kysyttävää? Täytä alla oleva lomake ja otamme Sinuun yhteyttä.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.